DigiRaamattu
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Viittausikkuna

Kuva 1: Viittausikkuna
Viittausikkuna on tehokas työkalu Raamatun tekstiin liittyvien sanojen etsimiseen. Ikkuna näyttää aktiivisen raamatunpaikan:
  • tekstin, josta on alleviivattuna ne sanat joihin löytyy viittauksia muista teoksista (Digi-IRT, DigiSanakirja ja DigiTietosanasto). Linkkisanaa klikkaamalla aukeaa hakusana(t) jota napsauttamalla aukeaa teos ko. sanan kohdalta. Jos linkkisanaa klikkaamalla aukeaa kolme samaa hakusanaa, löytyy selitys kaikista em. teoksista. Se mistä teoksesta viittaus on, näkyy tekstin korostusvärin perusteella. Teosten viittaussanojen korostusväriä voi itse säätää haluamakseen (Toiminnot > Viittausikkunan asetukset...). Muutokset tulevat voimaan kun näytettävä raamatunkohta vaihtuu viittausikkunassa.
  • sanalistan niistä sanoista, joihin löytyy selitys Raamatun sanakirjasta, Raamatun tieto­sanastosta tai Digi-IRT:sta. Ne saa auki klikkaamalla suoraan teoksesta.
  • rinnakkaispaikkaviitteet, joita klikkaamalla voi siirtyä tutkimaan rinnakkaispaikkakohtaa raamattuikkunassa.

Huom. Jotta teosten (Digi-IRT, Raamatun sanakirja ja Raamatun tietosanasto) viittauksia pystyy katsomaan, täytyy ne olla asennettuna.

Kuva 2: Viittausikkunan asetukset
Kuva 3: Käytettävän selaimen valinta
Viittausikkunan asetuksista (kuva 2) voi valita minkä käännöksen perusteella teksti näkyy ikkunassa. Myös teosten hakusanojen korostusväriä voi vaihtaa täältä mieleisekseen. Viittausikkunan saa auki pikanäppäimellä F7, josta sen voi myös sulkea.

Yleisistä asetuksista Toiminnot > Asetukset voi valita, mitä selainta käytetään viittausten avaamisessa (kuva 3). Jos jompikumpi valinta on harmautettuna, ei ko. selainta ole vielä asennettu.

Huomaa ettei Internet Explorer 7 osaa avata teosta haettavan sanan kohdalta. Ratkaisu tähän on päivittää selain uudempaan 8-versioon.