DigiRaamattu
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rinnakkaispaikat

Jaelista.jpg
Jakeessa esiintyviä viittauksia muihin raamatunpaikkoihin kutsutaan rinnakkaispaikkaviitteiksi. Aktiivisen jakeen rinnakkaispaikat näkyvät raamattuikkunan alaosassa. Kaksoisnapsauttamalla rinnak­kais­paikkaviittausta näytölle avataan kuvassa esitetty rinnak­kaispaikkalista.

Rinnakkaispaikkalistan otsikossa näkyy raamatunpaikka, johon viitteet liittyvät. Vasemmassa alanurkassa on käännöksen tai kommentaarin nimi, josta viitteet haettiin. Jos haluat lukea jonkun rinnakkaispaikkalistassa olevista raamatunjakeista, tee kaksoisnapsautus jakeen lyhenteen päällä. Rinnakkais­paikkalistan ensimmäisenä on se jae, josta rinnakkaispaikkalista alunperin otettiin esille. Tämän avulla päästään helposti takaisin siihen jakeeseen, josta lähdettiin.

Saat rinnakkaispaikkalistan esille myös kaksoisnapsauttamalla raamattuikkunassa jakeen päällä. Jos jae ei sisällä viittauksia ei listaakaan tule näkyviin.

Huomaa, että rinnakkaispaikkalista on eri asia kuin jaelista. Nämä erottaa parhaiten toisistaan otsikon perus­teella; rinnakkaispaikkalistassa otsi­koksi tulee raamatunpaikka, jae­listassa otsikko määräytyy haku­sanan tai tiedostonimen mukaan.

Ehkä helpoin tapa tutkia rinnakkais­paikkaviittauksia on valita näytettäväksi ne Rinnakkaisviiteikkunassa. Valitse Toiminnot > Asetukset > Näytä rinnakkaispaikat haettuina ja paina OK-painiketta. Nyt kun liikut raamattuikkunassa, rinnakkaisviiteikkuna seuraa aktiivista raamatunkohtaa näyttäen sen rinnakkaispaikat sisältöineen.

Kaikki käännökset tai jakeet eivät sisällä rinnakkaispaikkoja.