DigiRaamattu
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kopioi määräten

Kopioi määräten
Tämän komennon avulla pystyt kopioimaan samalla kertaa useista raamatun­käännöksistä jakeita joko leikepöydälle tai rinnakkaispaikkaikkunaan. Valinnan voit tehdä yleisistä asetuksista (Toiminnot > Asetukset...). Tarkemmat asetukset voit tehdä Toiminnot > Kopiointiasetukset… –ikkunassa (ks. Kopiointiasetukset).

Käyttö

Kopioi määräten -toiminnon saa valittua maalaamalla tekstiä raamattuikkunassa ja valitsemalla Muokkaa > Kopioi määräten... Esiin aukeaa Kopioi määräten -ikkuna. 'Raamatun­käännökset'-listassa näkyvät kaikkien asennettujen raamatun­käännösten nimet. Voit valita yhden tai useamman raamatun­käännöksen, josta haluat kopioinnin tehtävän. Käännökset voit valita hiirtä napsauttamalla. DigiRaamattu muistaa Kopioi määräten -toiminnossa valitut käännökset ja osaa ehdottaa niitä seuraavalla kerralla valmiiksi.

Painamalla 'OK' valittu teksti kopioituu leikepöydälle, josta se on valittavissa liitettäväksi esim. tekstinkäsittelyohjelmaan. Voit määritellä kopioitavaksi myös rinnakkaispaikat, alaviitteet tai tekemäsi kommentin kopioitavaan raamatunpaikkaan liittyen (ks. seur. kappale).

Lisäasetukset

Rinnakkaispaikkaviitteet: kopioidaan jakeiden rinnakkaispaikkaviitteet.

Alaviitteet: kopioidaan jakeiden alaviitteet.

Kommentaari: kopioidaan jakeisiin liittyvät käyttäjän kommentit (mikäli niitä on).

Kopioi määräten -ikkunassa näkyy myös tieto, mistä jakeista kopiointi tehdään.

Jakeiden valinta

Kopioitavien jakeiden valinta tapahtuu seuraavin tavoin:

  • Jos olet merkinnyt tekstiä raamattuikkunasta ja valitset Muokkaa > Kopioi määräten... niin kopiointi kohdistuu kaikkiin merkittyihin jakeisiin.
  • Jos olet merkinnyt jakeita jaelistasta tai rinnakkaispaikkalistasta ja valitset Muokkaa > Kopioi määräten... niin komento kopioi jakeiden sisällöt.