DigiRaamattu
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Käyttö oheisteosten kanssa)
(Päivityksen asentaminen)
Rivi 9: Rivi 9:
 
'''En saa DigiRaamattu 2011 päivitystä asentumaan'''
 
'''En saa DigiRaamattu 2011 päivitystä asentumaan'''
  
*Tarkista että olet ladannut Online-sivuiltamme nimenomaan 2011 versiota koskevan päivityksen, 2010 ei toimi.
+
*Tarkista että olet ladannut Online-sivuiltamme nimenomaan 2011 versiota koskevan päivityksen (ei 2010:a).
 
*DigiRaamattu 2011 tulee olla asennettuna koneellesi jotta päivitys asentuisi.
 
*DigiRaamattu 2011 tulee olla asennettuna koneellesi jotta päivitys asentuisi.
  

Versio 27. tammikuuta 2011 kello 16.35

FAQ

Tämä on DigiRaamattu 2011 FAQ, vanhempien versioiden FAQ-sivut löytyvät täältä.

Mitä tehdä ongelmatapauksissa?

Huolehdi että

 • käytössäsi on DigiRaamatusta uusin ohjelmistoversio (Ohje > Tarkista päivitykset). Ohjelmaan tulleet päivitykset poistavat suurimman osan havaituista ongelmista.
 • Windows-käyttöjärjestelmäsi on ajan tasalla. Eli että Windows Update -palvelusta on ladattuna kaikki tärkeät ja kriittiset päivitykset.

Päivityksen asentaminen

En saa DigiRaamattu 2011 päivitystä asentumaan

 • Tarkista että olet ladannut Online-sivuiltamme nimenomaan 2011 versiota koskevan päivityksen (ei 2010:a).
 • DigiRaamattu 2011 tulee olla asennettuna koneellesi jotta päivitys asentuisi.

Jaelistat

En saa kirkkovuoden jaelistoja tai muitakaan jaelistoja auki Avaa jaelista toiminnolla, tulee virheilmoitus, ettei löydy

Vika johtuu siitä että tuo 'DigiRaamatun jaelistat' kansion pikakuvakkeessa on vanhan version sijaintitiedot, korjaamme asian luultavasti päivityksessä. Ohessa silti ohjeet, miten tuon vian pääsee itse korjaamaan:

 1. Valitse DigiRaamattu 2011:ssa toiminto Jaelistat -> Avaa
 2. Klikkaa avautuneesta ikkunasta oikeanpuoleisella hiirennapilla 'DigiRaamatun jaelistat' kansiota. Valitse 'ominaisuudet'.
 3. Vaihda avautuneesta ikkunasta kohde-kentässä esiintyvä numero 13 -> 14:ksi eli siinä tulisi lukea näin (mikäli DigiRaamattu 2011 on asennettu tuohon hakemistoon): "C:\Program Files\Data Universum\MikroRabbi14\jaelistat"
 4. Paina OK.
 5. Klikkaa 'DigiRaamatun jaelistat' kansiota 'Avaa jaelista' ikkunassa. Nyt jaelistojen sijainti avautuu oikein.

Sisältö

Minulta puuttuu joistakin käännöksistä kokonaisia raamatunkirjoja.

DigiRaamatussa joidenkin käännösten sisältö on puutteellinen. Tämä johtuu siitä että käyttämässämme lähdeaineistossa nämä puutteet esiintyvät myös. Tässä lista vajaista käännöksistä:

 • Estonian Bible sisältää vain Uuden Testamentin ja 1. Mooseksen kirjan.
 • Svenska Karl XII:s Bibel 1703 Puuttuvat kirjat: Psalmit, Aamos, Habakuk, Haggai, Hesekiel, Hoosea, Jeremia, Jesaja, Malakia, Miika, Nahum, Obadja, Saarnaaja, Sakarja, Sananlaskut, Sefanja, Valitusvirret, Galatalaiskirje, Filemonin kirje, 1-3 Johanneksen kirje, Juudaksen kirje

Käyttövinkit

Vinkki: näin asennan DigiRaamatun minikannettavaan, jossa ei ole cd-asemaa

 1. Kopioi DigiRaamattu 2010 cd-levyn koko sisältö muistitikulle.
 2. Laita muistitikku miniläppäriisi ja asenna DigiRaamattu sieltä normaalisti asennusohjeiden mukaisesti miniläppärisi kiintolevylle. Huom! Tarkista että miniläppärisi kiintolevytila riittää, tilan säästämiseksi voit asentaa vain ne käännökset joita tarvitset.


Vinkki: Heprealaisen/kreikkalaisen/venäläisen tekstin kopioiminen tekstinkäsittelyohjelmaan niin että merkit säilyvät samana:

 1. Kopioi valitsemasi heprean/kreikan/venäjänkielinen teksti DigiRaamatusta.
 2. Liitä se käyttämääsi tekstinkäsittelyohjelmaan.
 3. Valitse teksti uudestaan tekstinkäsittelyohjelmassa.
 4. Valitse tekstinkäsittelyohjelmassa fontiksi sama jota DigiRaamattu käyttää. Fontin näkee DigiRaamatun Toiminnot -> Asetukset-ikkunasta. (Heprea: SPTiberian, Kreikka: SPIonic, Venäjä: ER Bukinst KOI-8)

Käyttö oheisteosten kanssa

Miksei DigiSanakirja aukeaa aina alusta eikä suoraan oikean sanan kohdalta kun yritän avata sitä DigiRaamatusta? Minulla on Internet Explorer 7 -selain

DigiRaamatun/MikroRabbin rinnalla käytettävät teokset (Digi-IRT, DigiNovum, DigiSanakirja ja DigiTietosanasto) toimivat www-selaimessa. Microsoftin Internet Explorer 7 -selain ei osaa avata em. teoksia suoraan haettavan sanan kohdalta. Ratkaisu tähän ongelmaan on joko päivittää ko. selain 8-versioon tai käyttää Mozilla Firefox -selainta. DigiRaamatun / MikroRabbin asetuksista (Toiminnot -> Asetukset) voi valita, kumpaa selainta käyttää. Jos Firefox on asennettuna, ohjelma käyttää sitä automaattisesti teosten avaamisessa. Firefox on ilmainen ja suomenkielinen www-selain. Sen voi ladata mm. osoitteesta: http://www.mozilla-europe.org/fi/products/firefox/