DigiRaamattu
Versio hetkellä 7. maaliskuuta 2016 kello 15.26 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

FAQ

 • Tämä on DigiRaamattu FAQ, vanhan MikroRabbi Mobilen FAQ löytyy täältä.
 • Annamme tuotetukea vain uusimpaan DigiRaamattu-versioon liittyen. Vanhempia ohjelmaversioita varten voi ladata päivityksiä DigiRaamattu.fi -sivuilta ja katsoa niihin liittyviä FAQ-sivuja yo. linkeistä.

Mitä tehdä ongelmatapauksissa?

Huolehdi että

 • käytössäsi on DigiRaamatusta uusin ohjelmistoversio (Ohje > Tarkista päivitykset). Ohjelmaan tulleet päivitykset poistavat suurimman osan havaituista ongelmista.
 • Windows-käyttöjärjestelmäsi on ajan tasalla. Eli että Windows Update -palvelusta on ladattuna kaikki tärkeät ja kriittiset päivitykset.
 • suoritat asennuksen ja ohjelman käynnistämisen järjestelmänvalvojan oikeuksin.

Tuetut käyttöjärjestelmät

Laitteistovaatimuksissa lukee että DigiRaamattu 2014 Pro toimii Windows Vista,7 ja 8 käyttöjärjestelmissä. Toimiiko se myös Windows 8.1:ssa?

Kyllä toimii, tosin ohjelma ei tue siinä olevia kosketusnäyttötoimintoja eli ohjelmaa käyttääksesi tarvitset näppäimistön ja hiiren.

Toimiiko DigiRaamattu 201x Pro myös Mac- tai Linux-alustoilla?

DigiRaamattu 201x Pro versiot ovat Windows-käyttäjärjestelmissä toimivia ohjelmia. Niitä voi tosin ajaa Wine-emulaattorin avulla:

 • Applen OS X käyttöjärjestelmässä (ks. lisätietoja) ja
 • Linuxissa (tosin tukea ja asennusohjetta ei ole tarjolla).

DigiRaamattu 2013 USB -tuotettamme voidaan ajaa myös Mac- ja Linux käyttöjärjestelmissä, sivuiltamme löytyy niille asennusohjeet, ks. lisätietoa USB versiosta.

Onko DigiRaamattua saatavilla eri mobiilikäyttöjärjestelmille, kuten iPhone, iPad (iOS), Nokia Lumia (Windows mobile), Samsung Galaxy (Android), Jolla (sailfish) yms.

 • Android-versio, Voit ladata Android-kännyköissä ja tableteissa (väh. 2.3.3 arm) toimivan DigiRaamatun Googlen Playstoresta hintaan 0,99 e. Kun olet rekisteröitynyt käyttäjä ja sinulla on tunnukset Digiraamattu.fi-palveluumme ja aktivoit sovelluksen, pystyt lataamaan kännykkääsi muita käännöksiä veloituksetta. Linkki Play Storeen
 • iOS - TULOSSA 2014
 • Windows mobile - TULOSSA 2014 Huom. Vaikka lähes kaikissa Nokian Lumia-malleissa on käytössä Windows mobile -käyttöjärjestelmä, se ei kuitenkaan ole yhteensopiva PC-tietokoneissa olevan Windows käyttöjärjestelmän kanssa, joten siinä ei voi ajaa DigiRaamattua.

Toimiiko DigiRaamattu Windows-tableteissa tai Windows 8 -koneessa jossa on kosketusnäyttö?

Mikäli kyse on tavallisesta Windows 8 versiosta jota käytetään PC-tietokoneissa niin kyllä toimii. (Huomaa kuitenkin, ettei DigiRaamattu tue Windows 8:n kosketusnäyttötoimintoja, joten tarvitset näppäimistön ja/tai hiiren DigiRaamatun toimintojen suorittamiseen siinä.) Tablettikoneita varten suunnitellussa Windows RT käyttöjärjestelmässä DigiRaamattu ei toimi (ks. lisätietoja).

Yhteenveto: DigiTuotteiden käyttöympäristöt

  Vista        7           8 & 8.1         OS X      Linux     Android     iPad     iPhone     Win mobile 
DigiRaamattu 2014 Pro      kyllä   kyllä   kyllä   wine*   wine*   ei   ei   ei   ei
DigiRaamattu USB      kyllä   kyllä   kyllä   wine*   wine*   ei   ei   ei   ei
DigiRaamattu Mobile   ei   ei   ei   ei   ei   kyllä   tulossa   tulossa   tulossa
DigiRaamattu 3D   kyllä   kyllä   kyllä   ei   ei   ei   ei   ei   ei
DigiNovum   kyllä   kyllä   kyllä   wine*   wine*   ei   ei   ei   ei
Digi-IRT   kyllä   kyllä   kyllä   wine*   wine*   ei   ei   ei   ei
DigiSanakirja   kyllä   kyllä   kyllä   wine*   wine*   ei   ei   ei   ei
DigiTietosanasto   kyllä   kyllä   kyllä   wine*   wine*   ei   ei   ei   ei

(*) Toimii Wine-emulaattorin avulla.

DigiRaamatun asennus, käynnistys ja rekisteröinti

'DigiRaamattu/Digi-IRT/DigiSanakirja/DigiTietosanasto/DigiNovum ei suostu asentumaan'

Mihin vaiheeseen asennus pysähtyy?
a) jos asennus tyssää asennuskoodien antamiseen: tarkista että käytössäsi on ko. asennuslevyyn liittyvät asennuskoodit ja syötä ne oikein. b) jos asennus pysähtyy jossain muussa vaiheessa niin huolehdi että asennat nuo ohjelmat järjestelmänvalvojan oikeuksilla (ei koske Windows XP käyttöjärjestelmää)

Windowsin (Vista/7/8) asetukset ovat oletusarvoisesti sellaiset että ohjelmien asennukseen ja ajamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeuksia. Asentaaksesi DigiRaamatun tai yleensäkin jonkun digituotteistamme niin kirjaudu sisään sellaisella käyttäjätunnuksella jolla voit asentaa ohjelmia. Jos olet jo järjestelmänvalvojan oikeuksin kirjautuneena Windowsiin niin lue ao. teksti (otettu Microsoftin sivuilta):

Vain järjestelmänvalvojat voivat tehdä muutoksia, jotka vaikuttavat kaikkiin tietokonetta käyttäviin käyttäjiin. Näitä muutoksia ovat esimerkiksi ohjelmistojen ja laitteistojen asentamiset ja suojausasetusten muuttaminen.

Jos ohjelma, jota yrität asentaa tai suorittaa, vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia, vaikka olet jo kirjautunut tietokoneeseen järjestelmänvalvojana, napsauta ohjelman asennuskuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse 'Suorita järjestelmänvalvojana'. Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistus, kirjoita salasana tai anna vahvistus.

Jos ohjelman voi asentaa, mutta sitä ei voi suorittaa, napsauta ohjelmakuvaketta hiiren kakkospainikkeella, valitse 'Ominaisuudet', napsauta 'Yhteensopivuus'-välilehteä ja valitse 'Suorita tämä ohjelma järjestelmänvalvojana' -valintaruutu. Yritä sen jälkeen ohjelman suoritusta.

DigiRaamattu/Digi-IRT/DigiSanakirja/DigiTietosanasto/DigiNovum asentui, muttei suostu käynnistymään Ks. edellisen vastauksen teksti soveltuvin osin. Lyhyesti: napsauta ko. ohjelman kuvaketta hiiren kakkospainikkeella, valitse 'Ominaisuudet', napsauta 'Yhteensopivuus'-välilehteä ja valitse 'Suorita tämä ohjelma järjestelmänvalvojana' -valintaruutu. Yritä sen jälkeen ohjelman suoritusta.

Asentaessani DigiRaamattua, asennusohjelma ei hyväksy sarjanumeroa eli pakkauksen päällä olevaa tunnuslukua.

DigiRaamatun asentamisessa ei tarvita sarjanumeroa. Sarjanumeroa tarvitaan ohjelman kertaluonteiseen rekisteröintiin internetissä. [Ohjelman rekisteröintisivu]. DigiRaamattu 2013 Pro versiossa tarvitaan asennuskoodi, joka toimitetaan tilauksen yhteydessä.

DigiRaamattu cd:llä on mukana oheisteoksia, jotka ovat maksullisia DigiRaamatun lisäosia. Niiden asentaminen vaatii oman salasanan. Nämä ohjelmat voi halutessaan ostaa vaikkapa DigiRaamatun rekisteröinnin yhteydessä tai sitten käymällä nettikaupassamme. Lähetämme tällöin salasanat tilattuihin tuotteisiin, joilla ne saa asennettua.

Koetin rekisteröidä DigiRaamattuni, mutta tuli tällainen vastaus: "Sarjanumero on jo käytössä. Tarkista sarjanumero." Online-palveluun minulla on jo tunnukset.

Jos sinulla on tunnukset Online-palveluun, olet jo rekisteröitynyt. Jos yrittää rekisteröidä uudestaan ohjelmaansa, tulee tuollainen virheilmoitus. DigiRaamatun rekisteröinti on kertaluonteinen tapahtuma, eikä sitä tarvitse enää uusia esim. uuden version yhteydessä tai ohjelmaa päivitettäessä.

DigiRaamattu Online

Miten pääsen DigiRaamattu Online-palveluun?

Olemme uudistaneet http://www.digiraamattu.fi sivuston ja sisäänkirjautumisen. Kirjautuminen tapahtuu sivun oikeasta ylälaidasta:

 • Käyttäjätunnuksesi on sama kuin sähköpostisi.
 • Salasana on ensimmäisellä kerralla voimassa oleva postinumerosi.
 • jos kirjautuminen niillä ei onnistu, niin ole yhteyksisssä, tarkistamme ovatko tiedot ajan tasalla

Päivitystiedoston asentaminen

Onko DigiRaamattuun saatavilla päivitys? Mistä sen saa?

DigiRaamatusta voi katsoa päivitykset ohje-> tarkista päivitykset, onko päivityksiä saatavilla (tällöin nettiyhteys pitää olla käytössä). Päivitykset voi ladata myös DigiRaamattu -sivuiltamme.

Latasin DigiRaamattu päivityksen Online-palvelustanne, mutta en saanut sitä asentumaan

 • Tarkista että olet ladannut Online-sivuiltamme nimenomaan asentamaasi versiota koskevan päivityksen.
 • DigiRaamattu tulee olla asennettuna koneellesi jotta päivitys asentuisi.
 • DigiRaamattu pitää sulkea ennen päivityksen asentamista.
 • Päivitys pitää suorittaa järjestelmänvalvojan oikeuksin (ei koske Windows XP-käyttöjärjestelmää).

Jaelistat

En saa kirkkovuoden jaelistoja tai muitakaan jaelistoja auki Avaa jaelista toiminnolla, tulee virheilmoitus, ettei löydy

Vika johtuu siitä että tuo 'DigiRaamatun jaelistat' kansion pikakuvakkeessa on vanhan version sijaintitiedot. Tässä ohjeet, miten tuon vian pääsee itse korjaamaan:

 1. Valitse DigiRaamattu:ssa toiminto Jaelistat -> Avaa
 2. Klikkaa avautuneesta ikkunasta oikeanpuoleisella hiirennapilla 'DigiRaamatun jaelistat' kansiota. Valitse 'ominaisuudet'.
 3. Vaihda avautuneesta ikkunasta kohde-kentässä esiintyvä numero 13 -> 14:ksi eli siinä tulisi lukea näin (mikäli DigiRaamattu on asennettu tuohon hakemistoon): "C:\Program Files\Multiversum\MikroRabbi14\jaelistat"
 4. Paina OK.
 5. Klikkaa 'DigiRaamatun jaelistat' kansiota 'Avaa jaelista' ikkunassa. Nyt jaelistojen sijainti avautuu oikein.

Puheasetukset

Minulla ei puheasetukset tallennu jostain syystä. Olen asentanut päivityksenkin. Mikä neuvoksi?

 1. Napsauta työpöydällä näkyvää 'Digiraamattu' -kuvaketta oikealla hiirennapilla.
 2. Valitse avautuneesta valikosta: Ominaisuudet -> Lisäasetukset -> [x] Suorita järjestelmänvalvojana (englanninkielisessä Windowsissa: Properties -> Advanced -> [x] Run as administrator)
 3. Paina OK.

Oman kommentaaritiedoston käyttö

Kopioin kommentaaritiedoston vanhasta MikroRabbistani DigiRaamattuun. Kommentit kyllä näkyvät oikein, mutta ohjelma ei suostu tallentamaan uusia. Mikä neuvoksi?

Luultavasti hakemisto, johon olet tallentanut tuon vanhan kommentaaritiedoston, on väärä. Jotta saisit kommentaaritiedostoosi tallennettua uusiakin muistiinpanoja, kopioi se käyttäjähakemistoosi. Se sijaitsee englanninkielisessä Windowsissa oletuksena täällä:

 C:\Users\käyttäjän_nimi\Documents\DigiRaamattu\Kommentit

Suomenkielisissä windowseissa tuo polku on muuten sama, mutta 'users'-hakemisto on nimellä 'käyttäjät'.


Tulostaminen

Tulostettaessa Raamattuikkunasta tekstiä, menee jaenumerot paikka paikoin hieman 'solmuun'.

Lataa korjauspäivitys Online-sivuiltamme. Se korjaa ongelman.

Sisältö

Minulta puuttuu joistakin käännöksistä kokonaisia raamatunkirjoja.

DigiRaamatussa joidenkin käännösten sisältö on puutteellinen, koska ne puuttuvat myös käyttämästämme lähdeaineistosta. Tässä lista vajaista käännöksistä:

 • Estonian Bible sisältää vain Uuden Testamentin ja 1. Mooseksen kirjan.
 • Svenska Karl XII:s Bibel 1703 Puuttuvat kirjat: Psalmit, Aamos, Habakuk, Haggai, Hesekiel, Hoosea, Jeremia, Jesaja, Malakia, Miika, Nahum, Obadja, Saarnaaja, Sakarja, Sananlaskut, Sefanja, Valitusvirret, Galatalaiskirje, Filemonin kirje, 1-3 Johanneksen kirje, Juudaksen kirje


Yrittäessäni avata NIV-käännöstä tulee virheilmoitus: Käännöstiedoston kopiosuojan tarkiste ei täsmää.

NIV on erikseen hankittava maksullinen lisäosa DigiRaamattuun, jonka voi hankkia Kotisataman kaupasta

Käyttövinkit

Vinkki: näin asennan DigiRaamatun minikannettavaan, jossa ei ole cd-asemaa

 1. Kopioi DigiRaamattu 2014 cd-levyn koko sisältö muistitikulle.
 2. Laita muistitikku miniläppäriisi ja asenna DigiRaamattu sieltä normaalisti asennusohjeiden mukaisesti miniläppärisi kiintolevylle. Huom! Tarkista että miniläppärisi kiintolevytila riittää, tilan säästämiseksi voit asentaa vain ne käännökset joita tarvitset.


Vinkki: Heprealaisen/kreikkalaisen/venäläisen tekstin kopioiminen tekstinkäsittelyohjelmaan niin että merkit säilyvät samana:

 1. Kopioi valitsemasi heprean/kreikan/venäjänkielinen teksti DigiRaamatusta.
 2. Liitä se käyttämääsi tekstinkäsittelyohjelmaan.
 3. Valitse teksti uudestaan tekstinkäsittelyohjelmassa.
 4. Valitse tekstinkäsittelyohjelmassa fontiksi sama jota DigiRaamattu käyttää. Fontin näkee DigiRaamatun Toiminnot -> Asetukset-ikkunasta. (Heprea: SPTiberian, Kreikka: SPIonic, Venäjä: ER Bukinst KOI-8)

Käyttö oheisteosten kanssa

Digi-IRT ei aukea DigiRaamatun kautta eli näiden yhteiskäyttö ei toimi. Olen asentanut korjauspäivityksenkin.

Ongelma poistuu kun DigiRaamatun asennuksen jälkeen käynnistää ohjelman kerran siten, että valitsee käynnistettäessä toiminnon 'Suorita järjestelmänvalvojana' tai 'Run as administrator' (englanninkielinen Windows). Tämän toiminnon saa esiin kun klikkaa oikealla hiirennapilla DigiRaamatun käynnistyskuvaketta Windowsin työpöydältä.

Minulla tulee joka kerta ärsyttävä suojausvarmennevaroitus kun avaan DigiRaamatun kautta Digi-IRT:n. Miten sen saa pois?

Selaimesi asetuksista. Esim. Internet Explorer 8 selaimessa se tapahtuu seuraavasti:

 1. mene Työkalut-valikkoon. valitse 'IE Internet-asetukset' -> 'Lisäasetukset'
 2. laita rasti kohtaan 'salli aktiivisen sisällön suorittaminen Oma tietokone tiedostoille'
 3. paina Ok
 4. Käynnistä selain ja Digi-IRT uudelleen

Miksei DigiSanakirja aukeaa aina alusta eikä suoraan oikean sanan kohdalta kun yritän avata sitä DigiRaamatusta? Minulla on Internet Explorer 7 -selain

DigiRaamatun/MikroRabbin rinnalla käytettävät teokset (Digi-IRT, DigiNovum, DigiSanakirja ja DigiTietosanasto) toimivat www-selaimessa. Microsoftin Internet Explorer 7 -selain ei osaa avata em. teoksia suoraan haettavan sanan kohdalta. Ratkaisu tähän ongelmaan on joko päivittää ko. selain uudempaan versioon tai käyttää esim. Mozilla Firefox tai Google Chrome -selainta. DigiRaamatun / MikroRabbin asetuksista (Toiminnot -> Asetukset) voi valita, mitä selainta käyttää.