DigiRaamattu
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Mitä tehdä ongelmatapauksissa?)
(Mitä tehdä ongelmatapauksissa?)
Rivi 2: Rivi 2:
 
===Mitä tehdä ongelmatapauksissa?===
 
===Mitä tehdä ongelmatapauksissa?===
 
Huolehdi että
 
Huolehdi että
#käytössäsi on DigiRaamatusta uusin ohjelmistoversio (Ohje > Tarkista päivitykset). Ohjelmaan tulleet päivitykset pistavat suurimman osan havaituista ongelmista.
+
#käytössäsi on DigiRaamatusta uusin ohjelmistoversio (Ohje > Tarkista päivitykset). Ohjelmaan tulleet päivitykset poistavat suurimman osan havaituista ongelmista.
 
#Windows-käyttöjärjestelmäsi on ajan tasalla. Eli että Windows Update -palvelusta on ladattuna kaikki tärkeät ja kriittiset päivitykset.
 
#Windows-käyttöjärjestelmäsi on ajan tasalla. Eli että Windows Update -palvelusta on ladattuna kaikki tärkeät ja kriittiset päivitykset.
  

Versio 7. tammikuuta 2011 kello 13.34

FAQ

Mitä tehdä ongelmatapauksissa?

Huolehdi että

  1. käytössäsi on DigiRaamatusta uusin ohjelmistoversio (Ohje > Tarkista päivitykset). Ohjelmaan tulleet päivitykset poistavat suurimman osan havaituista ongelmista.
  2. Windows-käyttöjärjestelmäsi on ajan tasalla. Eli että Windows Update -palvelusta on ladattuna kaikki tärkeät ja kriittiset päivitykset.

Sisältö

Minulta puuttuu joistakin käännöksistä kokonaisia raamatunkirjoja.

DigiRaamatussa joidenkin käännösten sisältö on puutteellinen. Tämä johtuu siitä että käyttämässämme lähdeaineistossa nämä puutteet esiintyvät myös. Tässä lista vajaista käännöksistä:

  • Estonian Bible sisältää vain Uuden Testamentin ja 1. Mooseksen kirjan.
  • Svenska Karl XII:s Bibel 1703 Puuttuvat kirjat: Psalmit, Aamos, Habakuk, Haggai, Hesekiel, Hoosea, Jeremia, Jesaja, Malakia, Miika, Nahum, Obadja, Saarnaaja, Sakarja, Sananlaskut, Sefanja, Valitusvirret, Galatalaiskirje, Filemonin kirje, 1-3 Johanneksen kirje, Juudaksen kirje

Käyttövinkit

Vinkki: näin asennan DigiRaamatun minikannettavaan, jossa ei ole cd-asemaa

  1. Kopioi DigiRaamattu 2010 cd-levyn koko sisältö muistitikulle.
  2. Laita muistitikku miniläppäriisi ja asenna DigiRaamattu sieltä normaalisti asennusohjeiden mukaisesti miniläppärisi kiintolevylle. Huom! Tarkista että miniläppärisi kiintolevytila riittää, tilan säästämiseksi voit asentaa vain ne käännökset joita tarvitset.


Vinkki: Heprealaisen/kreikkalaisen/venäläisen tekstin kopioiminen tekstinkäsittelyohjelmaan niin että merkit säilyvät samana:

  1. Kopioi valitsemasi heprean/kreikan/venäjänkielinen teksti DigiRaamatusta.
  2. Liitä se käyttämääsi tekstinkäsittelyohjelmaan.
  3. Valitse teksti uudestaan tekstinkäsittelyohjelmassa.
  4. Valitse tekstinkäsittelyohjelmassa fontiksi sama jota DigiRaamattu käyttää. Fontin näkee DigiRaamatun Toiminnot -> Asetukset-ikkunasta. (Heprea: SPTiberian, Kreikka: SPIonic, Venäjä: ER Bukinst KOI-8)

Käyttö oheisteosten kanssa

Miksei DigiSanakirja aukeaa aina alusta eikä suoraan oikean sanan kohdalta kun yritän avata sitä DigiRaamatusta? Minulla on Internet Explorer 7 -selain

DigiRaamatun/MikroRabbin rinnalla käytettävät teokset (Digi-IRT, DigiNovum, DigiSanakirja ja DigiTietosanasto) toimivat www-selaimessa. Microsoftin Internet Explorer 7 -selain ei osaa avata em. teoksia suoraan haettavan sanan kohdalta. Ratkaisu tähän ongelmaan on joko päivittää ko. selain 8-versioon tai käyttää Mozilla Firefox -selainta. DigiRaamatun / MikroRabbin asetuksista (Toiminnot -> Asetukset) voi valita, kumpaa selainta käyttää. Jos Firefox on asennettuna, ohjelma käyttää sitä automaattisesti teosten avaamisessa. Firefox on ilmainen ja suomenkielinen www-selain. Sen voi ladata mm. osoitteesta: http://www.mozilla-europe.org/fi/products/firefox/